10 maj 2022
19:00

Ekenässjöns IF

Referat: Bälaryds IK - Ekenässjöns IF

Kaffe kaka tredje raka! Ja så kan man kort sammanfatta A-lagets upptakt på 2022 års seriespel. Vi tog nämligen vår tredje raka seger när Ekenässjöns IF gästade ett regnigt Tallåsen. Segersiffrorna skrevs till slut till 3-2 (0-0) men det var en seger som satt långt inne och vi fick gräva rejält för att ta hem de tre poäng som stod på spel. Vi fick inte spelet att stämma så bra som vi vill men killarna grejade vinsten genom stark lagmoral och kollektiv sisu. Och såna segrar kan vara nog så sköna som de där allt kuggar i och man spelar sin bästa fotboll.

Första halvlek var inte bra från vår sida. Det var inte mycket som funkade då. EIF var det genomgående bättre laget under första 45 minuterna. Framförallt kampade de bättre. De vann betydligt mer dueller och tillbringade betydligt mer tid på vår planhalva än vad vi tillbringade på deras. Vi försvarade oss emellertid bra och de riktigt farliga lägena som gästerna förmådde skapa var lätträknade även om de var framme och nosade på det vid flera tillfällen. Vi själva hade svårt att få till något vettigt spel och offensivt var vi inte nära nåt farligt förrän precis i halvlekens slutskede när vi fick till en bra sekvens där Theo Jarl avslutade med ett farligt direktskott. EIF:s målvakt blixtrade dock till med en kvalificerad enhandsräddning och 0-0 stod sig fram till halvtidsvilan. Ett resultat som kändes bra för vår del sett till hur matchbilden hade varit.

Vi pratade igenom i paus vad vi behövde steppa upp men inledningsminuterna av andra halvlek var även de EIF:s. De tryckte tillbaks oss och när de så fick utdelning i 50:e minuten så kom målet varken oväntat eller orättvist. Patrik Hirche tryckte iväg ett distinkt vristskott som satt stenhårt vid främre stolpen fram till 0-1. Men efter det så hände något. Normalt sett så är det ju det lag som gjort mål som rider vidare på nya energivågor men istället så tog VI tag i matchen istället på ett helt annat sätt än vad vi lyckats med dittills. Bara nån halvminut efter EIF:s ledningsmål var Gentijan Preteni nära att kvittera men hans avslut smet tätt utanför. Det dröjde dock bara ytterligare någon halvminut innan kvitteringen satt till 1-1. Alexander Allen svarade för ett fint förarbete och Mihael Soldan satte dit ett välplacerat skott. Och såhär efteråt var denna snabba replik absolut en av nycklarna till att vi lyckades vinna matchen. Vi fick nu betydligt bättre fart på grejerna. Vi började vinna betydligt mer dueller och spelkvaliteten höjdes också. I 64:e minuten hade gästerna ett ypperligt läge att återta ledningen när de brände ett friläge och istället gjorde vi 2-1 några minuter senare. Gentijan Preteni sköt ett skott i ribban och bollen hamnade sedan hos Mudhar Zain i andraläget och Mudhar gjorde inget misstag utan satte dit bollen i nätmaskorna. Knappt tio minuter senare gjorde vi även 3-1 och det var ett riktigt klassmål. Adam Swärd slog en fenomenalt fin djupledsboll som Gentijan Preteni tajmade perfekt i sin löpning och avslutade sedan kliniskt lågt i bortre hörnet. Glädjevrålet från Tallåsens publik steg högt mot den gråa, regniga himlen. Det var då dryga kvarten kvar och resterande tid försvarade vi oss bra. EIF fick in ett tröstmål i matchens absoluta slutsekund då Patrik Hirsche satte sitt andra mål för kvällen fram till 3-2 men direkt på avspark blåste domaren av matchen.

Återigen får man lyfta på hatten för hela laget. Detta var på nytt en stark laginsats där alla var med och bidrog och vi visade stark kollektiv vilja. Spelet i sig var inte det bästa, även om andra halvlek var helt OK, men då hittade vi en annan väg att vinna matchen. Det är bra att kunna vinna matcher på olika vis. Vissa gånger flyter inte spelet på så bra som man vill och hoppas och då får man kämpa istället. Men som sagt, andra halvlek finns inte mycket att klaga på. Vi mötte ett bra lag och var illa ute men lyckades klara detta. Det tar vi med oss framåt.

Janne och Masken, som fördelar dobbar, hade det inte så lätt den här gången heller. Det var många som förtjänade dobbar sett till sin insats men till slut landade fördelningen såhär: